Tinc una urgència dental. Què he de fer?

Si tens una urgència dental, el primer que has de fer és esbrinar si has d’anar a un hospital o a una clínica dental. Encertar el tipus de centre on has d’anar et permetrà estalviar temps -crucial per resoldre-ho satisfactòriament. En aquest article t’explicarem on has d’anar en cas d’urgència dental, i també et proporcionarem informació sobre si has d’anar immediatament a un centre mèdic o bé tens unes hores de marge.

dentista d'urgències a Barcelona

Quan he d’anar d’urgències a una clínica dental?

En la majoria de casos, no cal que vagis d’urgències, n’hi ha prou que truquis al teu dentista i concertis una visita al mateix dia o l’endemà. Però sí que hi ha una sèrie de situacions que requereixen una intervenció urgent, sigui l’hora que sigui, i sigui el dia de la setmana que sigui (dissabte i diumenge inclosos). A continuació, te’n fem una llista perquè sàpigues quan has d’anar immediatament a un dentista d’urgències 24h:

Has rebut un cop (traumatisme) i se t’ha fracturat la dent (totalment o parcial) o bé, a causa del cop, se’t belluga o sents un dolor molt fort. Si et trobes en aquesta situació i necessites un dentista, ens pots contactar d’urgències a la Clínica Dental Oris.

En qualsevol cas, és important que vagis a una clínica dental i no a un hospital, perquè no tenen els instruments adequats per fer-te el tractament. En canvi, sí que has d’anar a un hospital d’urgències (i no a una clínica dental) en els casos següents.

Quan he d’anar d’urgències a un hospital?

Hi ha urgències dentals que s’han de tractar a un hospital, i no a una clínica dental, perquè és on disposen de l’equipament adequat. En els casos que et detallem a continuació, has d’anar ràpidament d’urgències a l’hospital:

 1. Fractura o dislocació de la mandíbula
 2. Dolor intens a la boca amb dificultat per respirar o empassar-se aliments sòlids o líquids
 3. Ferides als teixits tous de la boca o la cara (per exemple, a conseqüència d’un accident, als llavis, la llengua o les galtes)
 4. Abscessos dentals (acumulació de pus a la geniva) o infeccions greus que dificultin la respiració.

Quan he de concertar una visita immediata amb el dentista (però no d’urgències)?

La gran majoria de casos, però, no requereixen anar d’urgències immediatament, ni a la clínica dental ni a l’hospital. Això sí, requereixen trucar ràpidament al teu dentista per concertar una visita al mateix dia o l’endemà. A continuació, t’informem dels casos que has de trucar al teu dentista immediatament, tot i que no cal que hi vagis d’urgències.

 1. Si et fan mal les dents quan menges aliments freds, calents o dolços, concerta immediatament una visita al dentista. Com més aviat actuïs, més possibilitats tindràs de resoldre-ho bé. Si et trobes en aquesta situació, pots concertar una visita amb nosaltres, la Clínica Dental Oris, al barri de les Corts de Barcelona.
 2. Si et fan mal les dents de forma espontània, sense que hi hagi una causa directa aparent, també és important que t’ho miri un especialista.
 3. Si reps un cop fort a les dents, però no s’han trencat ni es belluguen, has d’anar al dentista tan aviat com sigui possible.
 4. En general, si tens un mal de queixal intens, ja sigui per una càries o un abscés, visita el dentista per descartar patologies greus.
 5. Si portes una funda i se’t mou, demana cita immediatament al dentista per evitar que et pugui malmetre les dents.
 6. Si et sagnen una mica les genives, visita el dentista de seguida i així evitaràs que desemboqui en una patologia més greu.
 7. Després de l’extracció d’una dent (exodòncia), hi ha casos en què la zona sagna més temps de l’habitual. Si et trobes en aquesta situació, truca al teu dentista per sortir de dubtes.
 8. Si estàs duent a terme un tractament d’ortodòncia i, pel motiu que sigui, el material s’ha fet malbé, visita el dentista per assegurar-te que no t’afecta la salut dental.
 9. Si et salta un empaste o una corona dental, també és important que el teu dentista actuï ràpidament.

Urgències dentals dels infants

Un altre element a tenir en compte en les urgències dentals són els infants, atès que hi ha clíniques dentals que estan especialitzades en els més petits, i d’altres que no. És important tenir-ho en compte, per assegurar-te que el teu infant podrà ser tractat, per exemple, per un odontopediatre.

Si estàs interessat a rebre tractament dental per als teus fills, a la Clínica Dental Oris tenim els millors especialistes per a infants, així com els aparells més avançats per tractar-los (si t’interessa, pots concertar una visita amb nosaltres per whatsapp, a través del web o trucant-nos).

 

Categories: