Quan m’he de fer una revisió i una neteja dental?

Una de les grans preguntes que ens venen al cap quan parlem de la nostra salut dental és quan i com fer-nos la revisió o la neteja. Hem de tenir en compte les diferències entre l’una i l’altra: 

  • La neteja bucal, també coneguda amb el nom de tartrectomia, és l’operació que es duu a terme per netejar les dents de tots els dipòsits que s’acumulen al llarg del temps. Se sol fer amb un dispositiu que, a través d’ultrasons i vibracions, fa que els fragments de tosca adherits a dents i queixals es desprengui. És a dir, és tot allò que es queda adherit a les dents i que no s’elimina ni amb el raspall ni amb el fil dental.  
  • La revisió bucal és la visita periòdica que hem de fer al dentista per tal de controlar que la nostra salut i benestar dental sigui òptim: per exemple, per avaluar possibles càries, que no sagnin les genives… 

Periodicitat

És difícil establir un patró comú per a totes les persones. De totes maneres, en el cas de les neteges bucals, es recomana que no passi més d’un any entre una i una altra. Dependrà, a més a més, dels hàbits de neteja que practiquem a casa: no és el mateix rentar-se les dents tres cops al dia que rentar-se les dents només un cop. I, a més a més, les característiques de la nostra boca també poden influir en la periodicitat de les neteges bucals. Sigui com sigui, però, s’estableix aquesta fórmula: com a mínim un cop l’any. Si seguim aquestes indicacions, l’operació no hauria de durar més d’una hora. 

Pel que fa a la revisió, estarà íntimament relacionada amb la nostra salut dental. Si som més propensos a desenvolupar algunes patologies o dolències, les revisions hauran de ser més ajustades en el temps. De totes maneres, i seguint la pràctica de la neteja bucal, podem dir que una vegada l’any seria una temporització més que recomanable. Una revisió consisteix en un examen de la salut de la nostra boca, i en molts casos es du a terme una radiografia dental per tal de detectar possibles problemes. 

Ara bé, hi ha moments en què el nostre cos (la nostra boca, en aquest cas) dona símptomes que passa alguna cosa. Quan ens sagnen les genives, quan notem que la tosca s’accentua, si tenim molèsties sobtades… és el moment de fer-se una revisió urgent

Dit d’una altra manera, la nostra boca, les nostres dents, com els cotxes, han de passar una ITV periòdica

Consells

El teu benestar dental és bàsic: et dona tranquil·litat i et fa més feliç. I amb aquests 4 consells ben senzills completaràs les visites per fer la neteja dental periòdica. 

  1.       Una bona higiene bucal comença a casa teva: tria el raspall i el dentifrici que més s’ajustin a les teves característiques. El teu dentista t’ajudarà en la tria.
  2.       Renta’t les dents després de cada àpat, com a mínim durant dos minuts.
  3.       No et deixis cap cara de les dents per netejar.
  4.       Fes servir el fil dental per arribar als racons on el raspall convencional no arriba.

La Clínica Dental Oris, al cor del barri de les Corts, t’ofereix totes les especialitats odontològiques per garantir el teu benestar dental.

Categories: