Com pots ajudar els teus fills a rentar-se les dents?

Introduir l’hàbit de rentar-se les dents entre els nens i les nenes no sempre resulta una tasca fàcil. Expressions com ‘Ara? No!!!’, ‘Ja me les vaig rentar ahir…’, ‘Una mica més tard…’  de ben segur que com a pares i mares les heu sentides alguna vegada.

Més enllà de convertir la higiene dental en una imposició a partir d’una actitud de força, val a dir que hem de mirar que aquesta activitat es converteixi en un hàbit automatitzat, en una constant com qui es canvia de roba cada dia, es dutxa amb regularitat o es pentina abans de sortir de casa.

Una bona higiene bucal ens pot estalviar moltes molèsties dentals entre la canalla. Si ja no teniu estratègies per convèncer la canalla o comenceu a esgotar la paciència, heus aquí alguns trucs que us poden ajudar.

L’odontopediatra, una figura clau en el benestar dental infantil

Activitat en família

Volem que els nens i les nenes acabin rentant-se les dents ells sols, sí. Però, per aconseguir-ho, hem de donar exemple nosaltres mateixos. És ben sabut que nens i nenes actuen molt sovint per imitació, especialment quan són molt petits. És, doncs, aquest un molt bon moment per convertir la higiene en una activitat familiar. Dit d’una altra manera: quan els demanem que es rentin les dents, rentem-nos-les també nosaltres com a adults. Aquesta neteja en equip crearà uns vincles familiars importants i, a més a més, fomentarà l’adquisició de l’hàbit.

Un raspall divertit

Si rentar-se les dents ha de convertir-se a la llarga en un hàbit diari, té tot el sentit del món que l’instrument amb el qual es duu a terme sigui còmode i que se’l sentin seu. Deixeu que triï el raspall que més li agradi (i que tingui totes les garanties d’ús i de seguretat, és clar). O deixeu que en decori el mànec amb enganxines, pintures resistents a l’aigua…   Segur que estaran orgullosos de la seva creació i tindran ganes de tenir-la entre mans per rentar-se les dents!

Una cançó

Els odontòlegs (i específicament els odontopediatres) recomanem que el raspallat de les dents duri entre dos i tres minuts. I la canalla sempre intentarà negociar que, en lloc de dos, sigui només un minut. No perdis la paciència. Aprofita la música per aconseguir l’objectiu: selecciona una cançó, infantil o no, tant se val,  que duri entre dos i tres minuts, que li agradi al teu fill o filla. Serà el cronòmetre musical que ajudarà a aconseguir una higiene completa.  També pot ajudar, en lloc de la música, un rellotge de sorra per mesurar el pas del temps.

Un vídeo

Als nens i a les nenes els encanta enregistrar-se amb vídeo. Proposeu-los, de tant en tant, de fer un vídeo mentre es raspallen les dents. Això sí, no cal que després el pugeu a qualsevol xarxa social, no és necessari. Però segur que els farà molta gràcia veure’s com es renten les dents, una perspectiva i un punt de vista totalment desconeguts per ells. Segur que riuran moltíssim! Ens ha fet molta gràcia el vídeo d’aquest ‘youtuber’ animat:

Noves tecnologies aplicades al raspallat

Marques reconegudes com Oral-B, conscients de la necessitat d’adquirir l’hàbit, han aprofitat la tecnologia per fer aquesta activitat més divertida. Oral-B Magic Timer  és una aplicació per a telèfons i tauletes Android i IoS amb animacions i enganxines virtuals, per tal que la canalla es distregui (i, alhora, aprengui). Per aconseguir la fidelització de nens i nenes inclou reptes diaris i setmanals. Per a adolescents, hi ha les aplicacions Oral-B Fun Zone, també per a Android i IoS, que proposa una experiència lúdica amb animacions i filtres divertits que es poden compartir, posteriorment, a les xarxes socials.

A Oris, els nostres especialistes t’assessoraran sobre la manera com fer que la canalla es renti bé les dents. 

Categories: