Per què ens fa por anar al dentista?

per què tenim por d'anar al dentista?

Les alçades, les aranyes, allò que no podem controlar, la foscor… A la vida hi ha moltes coses que ens fan por. Moltes vegades poden ser racionals, altres, totalment irracionals. I anar al dentista és una d’aquelles coses que, en general, sol fer por a un nombre elevat de gent. I sabies que, fins i tot, té un nom? Odontofòbia. Però, per què ens fa por anar al dentista?

Potser t’interessa: Tinc una urgència dental. Què he de fer?

La por al dentista

Segons una enquesta feta fa un parell d’anys, aproximadament el 15% dels espanyols experimenten aquest fenomen. Les causes són diverses, però en destaquen dues: un record previ poc satisfactori (especialment durant la infantesa) o una por irracional que no té un motiu directe associat.

L’odontologia és una de les ciències que en els darrers anys ha avançat més. El benestar dental del qual sempre parlem ja és pràcticament indolor, i només pot provocar a molèsties molt febles. Dit d’una altra manera, si seguim unes pautes higièniques i de visites periòdiques, anar al dentista no fa mal.

Consells per perdre la por

Si ets d’aquesta part de la població que té por d’anar al dentista, aquests consells segur que et seran ben útils per mirar de superar-la.

  • Tria una clínica de confiança. A Oris, per exemple, el nostre personal d’atenció al pacient t’explicarà per telèfon, per correu o presencialment quina és la manera de procedir amb els tractaments. Aquest fet ajuda a tranquil·litzar i humanitzar la visita.
  • Concerta una cita. Amb el teu dia i l’hora assignada, les esperes es redueixen considerablement. A Oris, som molt rigorosos en aquest sentit: la prioritat és que Si el pacient no s’hagi d’esperar gaire estona, i això ajuda a reduir el nerviosisme i l’ansietat de la sala d’espera.
  • Si la música t’ajuda a relaxar-te, cap problema. A Oris no tenim cap problema perquè escoltis els sons més relaxants amb els teus auriculars. Això sí, haurem de mirar que no s’interposin amb el nostre instrumental. I recorda que si fas servir tècniques de respiració per relaxar-te, també et poden ser útils.
  • Si et fa por sentir algun tipus de dolor, establim algun tipus de senyal per tal d’aturar l’acció en el moment que tinguis una molèstia. A Oris fem servir senyals com ara aixecar la ma, per exemple.
  • Si portar algun amic o familiar t’ajuda a estar més tranquil o tranquil·la, endavant. A la nostra sala d’espera s’hi està molt bé! I, a més a més, tenim wifi gratis!
  • Fes visites periòdiques per tal que aquesta por vagi desapareixent de manera progressiva.

I, sobretot, no tinguis cap tipus de vergonya a l’hora de dir-nos que anar al dentista et fa una certa por, un cert respecte. Ens posem perfectament en la pell dels nostres pacients, perquè fa molts anys que ens hi dediquem i coneixem tot tipus de fòbies. A Oris, trobaràs empatia i comprensió per al teu benestar dental. I, si cal, et podem proporcionar una sedació conscient.

 

Categories: