Ortodòncia invisible: posa’t només en mans de professionals

En els darrers mesos, han proliferat moltes ofertes de tractaments d’ortodòncia invisible. No només clíniques sense una trajectòria consolidada en el sector odontològic s’han apuntat a realitzar-los, també a través d’Internet ens arriben molts anuncis de suposades clíniques, institucions o plataformes que ens ofereixen packs d’alineament dental invisible a preus d’escàndol.

Com en altres facetes de la vida, res no és de franc. El tractament d’ortodòncia invisible, tant si té una finalitat estètica com si té una finalitat pròpiament mèdica, sempre, absolutament sempre, ha d’estar dirigit i supervisat per un odontòleg especialista. No hi ha fórmules universals per a tothom, cada tractament d’ortodòncia invisible és personal i intransferible. Cada boca, cada dentadura té unes característiques úniques, que la fan diferent. Per tant, no hi ha cap tipus de producte o servei que es pugui encomanar sense que un especialista odontòleg n’hagi fet l’anàlisi i el diagnòstic preceptiu.

Un problema de gran abast

La magnitud de la problemàtica és tan gran que fins i tot l’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios ha emès un comunicat en què es posiciona sobre l’afer. En aquest document, recorda que l’única manera de garantir la seguretat dels tractaments d’ortodòncia invisible és comptar amb un professional sanitari i alerta de les compres en línia.

Així les coses, s’estableixen unes fases molt marcades:

  1. Acudir a un professional sanitari qualificat perquè faci: a) un diagnòstic previ. b) la prescripció d’un tractament adequat, i c) el seguiment constant del tractament.
  2. Constatar que, des del primer moment, es programa un seguiment adequat i regular.
  3. Seguir sempre les recomanacions del professional sanitari i acudir a les revisions.
  4. No fer compres en línia d’aquesta tipologia de productes.
  5. Notificar qualsevol incident greu relacionat amb aquests productes al portal NotificaPS.

A Oris, fa gairebé vint anys que som especialistes en ortodòncies. D’uns anys ençà, el nostre equip d’especialistes, encapçalat pel dr. Ignasi Chacón, treballa amb el sistema d’ortodòncia invisible, molt més còmode i menys dolorós per al pacient, i molt més monitoritzable per a l’especialista gràcies a les darreres incorporacions en matèria tecnològica. A Oris, com pot veure, estàs en bones mans perquè ens preocupem pel teu benestar dental.

Categories: