La importància de la prevenció en la salut oral

Diu la dita que sempre és millor prevenir que no pas guarir. I a Oris, això, ho tenim molt clar. I nosaltres encara hi afegim una nova perspectiva: la prevenció en matèria oral és la garantia d’un benestar de la nostra boca, de les nostres dents, de les nostres genives. La importància de la prevenció en la salut oral és decisiva.

Sovint ens trobem pacients que arriben a la clínica quan una dent o un queixal els fa molt de mal. En molts casos, aquest és l’últim estadi de vida d’una peça: si s’hagués fet un treball de prevenció, amb visites anuals al dentista complementades amb una bona higiene dental, segurament la situació podria arribar a ser molt diferent. A vegades som capaços de trobar mil i una excuses per no anar a dentista, o deixar-ho per a la setmana vinent, o l’altra, o l’altra. I al final passen els mesos, fins i tot els anys, i no el visitem. Però les caries, la gingivitis o la periodontitis, per posar només alguns exemples, són patologies que fan el seu curs de manera molt silenciosa.

És per tot això que no ens cansarem d’insistir que les visites rutinàries al dentista han de formar part del nostre dia a dia. Oi que quan el cotxe ja comença a tenir uns anys el portem a la ITV perquè el revisin? Doncs amb la nostra boca hauríem de fer el mateix: sotmetre-la a la ITV dental.

El 55% dels espanyols tenen problemes dentals

I és que les xifres parlen soles. Segons l’Enquesta de salut oral a Espanya de l’any 2020:

  • només el 51% de la població del país reconeix que ha visitat el dentista durant l’any anterior.
  • el 55% dels ciutadans espanyols reconeixen que tenen algun tipus de problema de salut dental com ara càries, dents i queixals sensibles, gingivitis o periodontitis.

La prevenció, la nostra bandera

A Oris, els nostres professionals tenen cura del teu benestar dental, començant per la prevenció. Sempre és millor salvar una dent o un queixal que no pas prescindir-ne. Però per assolir aquesta fita cal que les visites al dentista sovintegin i que la higiene sigui metòdica, correcta i regular.

Tres consells bàsics per tenir cura de la salut dental que, des d’Oris, podem donar-te:

  • visita’ns, com a mínim, un cop l’any. Amb aquest marge es poden detectar afectacions que, a temps, es poden controlar amb facilitat.
  • raspalla’t les dents després de cada menjada, i fes servir el fil dental o els petits raspalls interdentals.
  • tingues una alimentació baixa en sucres i generosa en fruita i verdura.

Sigui com sigui, els nostres professionals estan per ajudar-te en aquesta acció preventiva. Suma-t’hi!

Categories: