De l’alginat a l’escàner intraoral: la tecnologia en pròtesis i ortodòncia

Segurament molts no en sabreu el nom, però és probable que alguna vegada l’hàgiu tingut a la boca. L’alginat és aquella pasta, un punt desagradable, de colors diversos i sabors encara més diversos, que els dentistes utilitzem per tenir impressions i motlles de les dents, per saber exactament com és cada peça i com està col·locada en el global de la boca. Ara sí que ho recordes, oi?

Aquestes impressions, aquests motlles serveixen per planificar els tractaments d’ortodòncia, d’una banda, i els tractaments de pròtesis dentals, per una altra banda.

Pel que fa a l’ortodòncia, l’alginat es fa servir a la fase inicial d’estudi, per tal de conèixer amb exactitud el punt de partida i dissenyar tot el procediment del tractament, amb els seus corresponents moviments. Pel que fa al tractament de pròtesi dental, l’ús de l’alginat té la mateixa funció, i es fa servir tant pel que fa a pròtesis parcials com totals.

 

La irrupció de la tecnologia: l’escàner intraoral i la impressora 3D

Segurament, molts no teniu un bon record de l’alginat a la boca. Sabíeu que prové de les algues marines? I que, a banda de l’odontologia, també s’utilitza amb finalitats alimentàries? Sigui com sigui, sovint el seu sabor i la seva textura no són d’allò més agradables.

A Oris, progressivament deixem de fer servir l’alginat i hem optat per potenciar la tecnologia. L’escàner intraoral ens ofereix tot allò que ens oferia l’alginat, però amb molta més comoditat per al pacient, rapidesa en l’execució i fiabilitat. Aquesta nova tecnologia permet de fer un escàner de la nostra dentadura amb un marge d’error pràcticament inexistent.

Aquest escàner, a banda d’ajudar en els tractaments d’ortodòncia i de pròtesi, també facilita la feina del dentista a l’hora de detectar l’estat de salut de les dents. I és que escaneja l’estructura (dentina i esmalt) en temps real, sense cap mena de radiació perillosa, la qual cosa és molt útil a l’hora de detectar les temudes càries interproximals (és a dir, les que no es veuen a simple vista i només són visibles a través de radiografies).

I encara més, gràcies a la tecnologia, el pacient pot veure, de manera didàctica i entenedora, l’estat de la seva dentadura, així com els tractaments a què s’ha de sotmetre.

Així és com funciona:

Com a curiositat, aquest tipus d’escàner intraoral va rebre el premi a la millor innovació digital a la darrera edició dels Advanced Dentistry Awards, organitzats en el marc del Barcelona Dental Show.

Però no és la darrera incorporació tecnològica a Oris. Una impressora 3D ens permet de complementar l’escàner intraoral. Gràcies a la precisió de l’escàner, amb la impressora 3D, podem fer rèpliques exactes de la dentadura amb una precisió mil·limètrica. I és que la tecnologia, en el camp de l’odontologia, ens ajuda no només a fer tractaments cada vegada més precisos sinó també a fer que aquests tractaments siguin més agradables per al pacient. A Oris, com sempre, treballem per al vostre benestar dental.

Categories: