Estiu, primavera, tardor, hivern… qualsevol època és bona per fer la maleta, la motxilla i agafar un tren, un avió, un cotxe i visitar llocs pròxims o llunyans, tant se val. Potser tenim molt clar quin tipus de roba o sabates hem de preparar per al nostre viatge, però hi ha un element importantíssim i que hem de tenir en compte: el nostre necesser. I no només des del punt de vista de la nostra higiene personal, sinó també des del punt de vista de la nostra higiene bucal. La prevenció sempre jugarà al nostre favor.

La neteja dental no fa vacances

Sí, les vacances solen ser temps de relaxar-se, però això no vol pas dir que els nostres hàbits de neteja dental se n’hagin de ressentir. Oi que ens continuem dutxant cada dia? Oi que fem tots els àpats? Doncs hem de mantenir les mateixes rutines pel que fa a la higiene de la nostra boca.

Dit tot això, hi ha tres coses imprescindibles que hi ha d’haver al nostre necesser de viatge i que ens han d’acompanyar a tot arreu.

Raspall dental

És el primer dels elements imprescindibles. Recorda que el raspall s’ha d’adaptar a les característiques de les teves dents i genives. Haurà de ser més tou o més dur en funció de la sensibilitat intrínseca de cada boca. Des d’Oris, preferentment, recomanem el raspall elèctric sempre que sigui possible, perquè arriba a molts més racons que no pas els raspalls convencionals. Ara bé, si per qüestions logístiques, durant el viatge en feu servir un que no sigui elèctric, tampoc no passarà res. Això sí, si feu servir l’elèctric, recordeu de portar piles de recanvi o el carregador!

Pasta fluorada

És el segon dels elements que no poden faltar al necesser de viatge. La pasta, com el raspall, també s’ha d’adaptar a les necessitats de la nostra boca. Ha de tenir una fluoració correcta (entre els 1.000 i 1.450 ppm, informació que han de dur tots els envasos de pasta de dents) i l’hem d’administrar en les dosis justes (ni massa ni massa poc): una quantitat aproximadament de la mesura d’un pèsol.

Fil dental o raspall intradental

És el tercer dels elements imprescindibles. El fil dental o els raspalls intradentals ens ajudaran a tenir cura dels espais que hi ha entre les dents. Precisament aquí és on s’acumulen més restes de menjar i on els raspalls no solen arribar, ni tan sols l’elèctric. Per això és necessari de reforçar la neteja amb aquests dos sistemes, com a mínim un cop al dia.

Amb aquests tres consells, les vostres vacances seran absolutament plàcides des d’un punt de vista de la higiene dental. I, atenció, que això s’aplica als adults i a la canalla. Des d’Oris, si necessiteu algun altre consell suplementari, estarem encantats de donar-vos-el.

clinicaoris

En Clínica Dental Barcelona creemos que la excelencia en odontología proviene del trabajo en equipo. Por eso, contamos con expertos en distintas especialidades odontológicas, cada uno dedicado a cuidar tu salud bucal de manera integral.

Artículos relacionados