Què haig de fer si em sagnen les genives?

Si detectem que les genives sagnen, el primer que hem de fer, sense cap mena de dubte, és consultar un professional que determini quina és la causa d’aquesta afectació i quin tipus de tractament cal aplicar.

Per què sagnen les genives?

Hi ha diverses causes que poden provocar que les genives sagnin. Aquestes són algunes de les més habituals i comunes:

  • Acumulació de tosca a la zona de les genives. Això fa que es produeixi una infecció que rep el nom de gingivitis i que deteriora, de forma paulatina, el teixit de la geniva.
  • Fer un raspatllat excessivament intens i/o mal ús del fil dental, o fins i tot fer servir un raspall que no s’ajusti a les necessitats de les nostres genives.
  • Consum excessiu d’alcohol i tabac.
  • Una alimentació poc sana i poc equilibrada.
  • Canvis hormonals durant l’embaràs.
  • Malalties com ara la diabetis, la leucèmia o l’escorbut, o l’ús de coagulants com a medicació habitual.
  • Situacions d’estrès.

Tanmateix, hi ha un component que s’ha de tenir en compte, també: la pròpia genètica del pacient. Hi ha persones que, per la seva genètica (que sovint pot ser hereditària), tenen més tendència a desenvolupar gingivitis i, per tant, ser més propenses al sagnat de les genives.

Què s’ha de fer?

Aquesta és la gran pregunta, i la resposta, de fet, és molt senzilla i ja l’hem avançada línies més amunt. L’odontòleg serà el professional que revisi i diagnostiqui les causes que produeixen aquest fenomen. És important no deixar-ho per l’endemà: com més aviat hi posem remei, més senzill serà de solucionar el sagnat.

A banda de millorar els hàbits d’higiene dental i els hàbits alimentaris, l’odontòleg proposarà el tractament necessari i adaptat a cada pacient, en funció de l’origen i causa de la gingivitis. Aquest tractament pot ser senzillament una neteja bucal en profunditat (en els casos menys greus) o una curetatge i un allisat radicular que elimini totalment la placa acumulada.

A Oris, al cor del barri de Les Corts, tenim els professionals i els mètodes perquè el sagnat de les genives no sigui un problema incòmode.

Categories: