Necessito un implant dental. Què haig de saber?

Has perdut alguna dent i et sents incòmode quan somrius?  No et preocupis, pots recuperar la confiança gràcies als implants dentals. Són elements metàl·lics que es col·loquen quirúrgicament en els ossos maxil·lars, a sota de les genives. Un cop situats, el dentista pot posar a sobre les corones o ponts fixos que reemplaçaran les peces dentàries perdudes.

Abans, les úniques opcions que teníem per solucionar la pèrdua de dents eren un pont o pròtesis dentals. Actualment, la millor solució a l’hora de reemplaçar les dents perdudes són els implants dentals.

Si necessites algun implant dental o  ja estàs a punt de començar el tractament, segueix llegint, t’interessarà. Des d’Oris et compartim tot el que necessites saber sobre els procediments d’implants dentals.

Procediment d’implant dental

El primer pas és la consulta. Abans de començar amb el tractament, l’especialista en implantologia t’examinarà acuradament la boca i determinarà l’estat de la mandíbula i dents per saber si els implants dentals són adequats. Després de l’avaluació oral, caldrà planificar  el tractament. 

Per rebre els implants, és necessari tenir les genives sanes i l’os en bon estat perquè pugui suportar l’implant. El pacient, a més, ha d’assumir el compromís de mantenir sanes aquestes estructures. La higiene bucal meticulosa i les visites regulars odontològiques són essencials perquè els implants dentals funcionin a llarg termini.

A continuació, el dentista insereix un implant dental on falta una dent per unir-se a la mandíbula i fixar-se als teixits de la geniva. Aquest procés s’anomena osteointegració. El teixit de les genives es torna a cosir al seu lloc. 

El següent pas consisteix a col·locar el pilar i les empremtes: és a dir, la substitució del cargol curatiu per un pilar protètic. En paral·lels s’agafen empremtes per a la producció d’una corona o d’un pont. El pilar és l’element que connecta la dent de reemplaçament amb l’implant.

Durant la darrera fase s’assegura la corona dental: es fixa la corona als contraforts protètics. També es fa una supervisió de l’estètica i els ajustaments per a la comoditat i benestar del pacient.

Tipus d’implant dental

Val a dir que hi ha dos tipus d’implants, i l’especialista determinarà quin és el més adient en cada cas:

  •  Implants osteointegrats. Són els que s’implanten quirúrgicament de forma directa en els ossos maxil·lars. Una vegada que el teixit circumdant ha cicatritzat, es requereix d’una segona cirurgia per connectar un pal sobre l’implant original. Finalment, es col·loca una dent artificial (o més) sobre el pal. Les dents seran individuals o estaran agrupades en un pont o pròtesi fixa.
  • Implant subperiòstics.  Aquests consisteixen en una mena de muntura que es col·loca en els ossos maxil·lars, just a sota la geniva. Amb la cicatrització de les genives, la muntura es fixa a l’os maxil·lar. Els pals, que es col·loquen a la muntura, sobresurten a través de les genives. Igual que amb els implants endostials, les dents artificials es col·loquen sobre aquests pals.

L’evolució de l’implant dental

La curació de teixits pot trigar de 3 a 6 mesos. És natural tenir algunes molèsties després de la cirurgia: és possible que notis contusions a les genives, alguna inflamació al voltant de les genives i la cara, algun sagnat lleu i dolor al lloc de l’implant. 

En aquest sentit, hauràs d’aprovisionar-te d’alguns aliments tous després de la cirurgia, així com tenir a mà alguna bossa de gel per reduir la possible inflamació.

I és important que mantinguis uns bons hàbits d’higiene per protegir aquest implant. Això vol dir passar fil dental cada dia i rentar-se les dents, com a mínim, dues vegades al dia.

Els avantatges dels implants dentals

  1. L’estètica. Amb l’ús de corones de ceràmica total en implants, el dentista pot seleccionar la tonalitat que més s’adapti al color de les dents veïnes. Un cop curats, els implants dentals prenen el paper d’arrels naturals i no les sents.
  2. Prevé la pèrdua òssia.  En perdre una dent, l’os de la mandíbula tendeix a deteriorar-se. Els implants dentals estimulen l’os de la mandíbula i n’eviten la degradació.
  3. Conservació de les dents adjacents. A diferència de quan s’utilitzava un pont dental, un implant no descansa sobre les dents adjacents, i no exerceix cap tipus de força.
  4. Alta taxa d’èxit. La taxa d’èxit dels implants dentals arriba fins al 98%. Avui en dia, els implants tenen una vida útil indefinida, però si es mantenen adequadament poden durar tota la vida.

Gràcies al progrés tecnològic actual en el camp de l’odontologia estètica, hi ha més pacients que opten per aquesta solució de tractament. La Clínica Dental Oris, al cor del barri de les Corts, tenim especialistes en el camp de la implantologia dental que t’assessoraran i t’asseguraran el teu benestar.

Categories: