Si tens mal de queixal, no t’automediquis

Tots i totes sabem com pot arribar a ser de molest i dolorós el mal de queixal. Però un mal de queixal persistent o intermitent té unes causes determinades, que ha de tractar un especialista. Si tens mal de queixal, no t’automediquis.

Quantes vegades t’has despertat a la nit perquè un mal de queixal no et deixa dormir? Quantes vegades has preferit prendre un analgèsic (ibuprofè o paracetamol, per exemple) i anar trampejant durant uns dies? Aquesta automedicació no fa altra cosa que posar un pegat: pot fer passar el mal de queixal momentàniament, però no ajuda a atacar directament l’arrel del problema. Dit d’una altra manera: quan una dent o un queixal ens fa mal, és que hi ha alguna causa que només un especialista ha de tractar, un odontòleg, en aquest cas.

Els medicaments, sota prescripció mèdica

El mal de dents o de queixals pot tenir causes molt diverses i, fins i tot, complexes. És per això que, davant d’una situació com aquesta, el primer que hem de fer és acudir al nostre especialista de confiança. A Oris, en aquests casos, procedim amb rapidesa, diligència i transparència:

  1. Concertem una cita d’urgència.
  2. Fem una anàlisi exhaustiva del problema.
  3. Apliquem la medicació idònia en cas que sigui necessari.

Molt sovint, amb un analgèsic per rebaixar el dolor i fer la intervenció necessària n’hi ha ben bé prou. Ara bé, hi ha vegades que, a més a més, cal reforçar el tractament amb algun tipus d’antibiòtic, per exemple en casos en què es detecti algun tipus d’infecció bucal. Per això és tan important el punt de  vista dels professionals: de res servirà si prenem analgèsics que ens poden calmar momentàniament el dolor si, en realitat, el que necessitem és una dosi d’antibiòtics. O fins i tot tractaments més sofisticats en el quals intervenen una combinació de fàrmacs.

No ho deixis per demà

Encara que anar al dentista sol produir sovint una barreja de por i de mandra, és molt important fer les revisions preceptives. I, sobretot, en cas de dolor reiterat, acudir-hi al més aviat possible per poder-ne detectar l’origen i aplicar el tractament més indicat. A Oris, els nostres especialistes t’atendran de manera ràpida i amb l’empatia necessària quan el dolor no et deixa ni dormir ni menjar ni fer vida amb normalitat.

Categories: