L’envelliment de les dents quan ens fem grans

Com altres parts del cos, el pas dels anys, a les dents, té una sèrie de conseqüències. La nostra dentadura es modifica al llarg dels anys, per moltíssims factors. Però volem analitzar, sobretot, el del pas del temps.

Què canvia en les dents (i a la boca, en general) amb el pas dels anys? És una pregunta llarga i complexa de respondre, però, bàsicament, ho podríem sintetitzar així:

  • Canvi de color de les dents. Normalment, a mesura que passen els anys, el color blanc de la joventut es va enfosquint progressivament. El consum de determinades substàncies de colors forts (cafè, refrescos…) i de tabac poden arribar a accelerar aquesta transformació.
  • Desgast de la superfície dental. O bé per l’ús mateix, que no es pot evitar, lògicament, o bé pel contacte directe i intensiu amb altres dents (per exemple, pel bruxisme). Un raspallat excessiu també pot provocar aquest fenomen.
  • Fisures a les dents i queixals. Sovint ocasionades per algun cop o pel debilitament del teixit dental.
  • Pèrdua d’os i geniva. Especialment si la placa bacteriana no s’ha mantingut a ratlla amb higienes periòdiques.
  • Sequedat bucal. La saliva juga un paper primordial en la salut de la nostra boca. Un dèficit de saliva, doncs, provocar un augment de càries, problemes a les genives, infeccions per fongs o úlceres bucals.

La majoria d’aquests fenòmens no es poden aturar. Ara bé, si que es poden controlar si es mantenen una sèrie de precaucions molt bàsiques: visitar l’odontòleg periòdicament, mantenir una bona higiene dental completa i uns hàbits de vida i d’alimentació saludables.

A Oris, tenim cura del teu benestar dental i per això t’ajudem que, tot i el pas dels anys, la salut de les teves dents sigui òptima.

Categories: