Consells per tenir cura de les dents a l’estiu

tenir cura de les dents a l'estiu

Durant les vacances, ens solem relaxar: platja, muntanya, viatges, menjars a deshora… I alguns dels nostres hàbits també se’n ressenten. Però hi ha hàbits que no haurien de canviar: igual que ens posem sempre el cinturó de seguretat, també hauríem de tenir cura de les nostres dents sempre. Tant si estem de vacances com si no. Sempre.

Per això, si teníeu la temptació de relaxar-vos una mica, aquí teniu uns consells bàsics, pràctics i que no costen gaire de seguir. El vostre benestar dental us ho agrairà.

Potser t’interessa: Tinc una urgència dental, què he de fer?

El mateix ritme de neteja

A vegades fa mandra, és cert, però això no vol dir que no ens hàgim de rentar les dents després de cada àpat. O, com a mínim, intentar-ho. Per això el raspall de dents, la pasta fluorada i el fil dental (o petits raspalls interdentals) ens han d’acompanyar allà on anem. Podeu posar a dins de la bossa o motxilla un petit raspall i tub de pasta, que no ocupa pas tant de lloc!

Compte amb allò que mengem

L’estiu i les vacances és moment de menjar i beure a un ritme diferent del nostre dia a dia rutinari. I, per bé que és un període de temps curt, si ens relaxem excessivament, això pot tenir conseqüències a mitjà i llarg termini. Així doncs, els dolços (especialment entre la canalla), els aliments especialment durs i l’alcohol i el tabac haurien de consumir-se amb força seny. En definitiva, seguir una dieta saludable des del punt de vista de la salut dental.

El xiclet (sense sucre), un bon aliat

Mastegar xiclet sense sucre ajuda a mantenir les dents i les genives en un bon estat. El xiclet, de fet, estimula la producció  de saliva, i la saliva és un element que redueix l’acidesa de les boca i elimina residus que es puguin quedar entre les dents. I,  a més a més, ajuda a mantenir un alè fresc.

I si, malgrat tot, després de les vacances, mireu enrere i veieu que potser sí que no heu fet tot allò que hauríeu d’haver fet, no patiu. A Oris, per si de cas, estem preparats per comprovar si hi ha alguna conseqüència que es pugui resoldre fàcilment.

Categories: