10 coses que has de saber si vols fer-te un blanquejament dental

El blanquejament dental és un dels tractaments dental més comuns i demandats en l’actualitat. El pes de l’estètica ha convertit aquest procediment odontològic en un dels més sol·licitats dels últims anys.

Un blanquejament dental és un tractament d’odontologia estètica que té per objectiu eliminar les taques que es formen a les dents i fer que la dentició adquireixi una tonalitat més blanca i brillant, sense danyar l’esmalt. Aquestes taques poden ser internes o externes i el tractament serà personalitzat en funció d’on es trobin.

El tractament de blanquejament és un procediment segur i senzill, però és important que coneguis alguns aspectes previs abans d’acudir a la nostra clínica dental al barri de les Corts de Barcelona.  Apunta bé les 10 coses has de saber abans de sotmetre’t a aquest tractament.

10 coses que has de tenir en compte

  1. Consulta amb un professional i deixa’t aconsellar.

Un blanquejament dental és un tractament dental. Per tant, abans de tot, cal deixar-se aconsellar. Hi ha opcions de fer-ho o bé a la clínica o bé a casa, sempre que segueixis les instruccions del teu odontòleg. També existeix la possibilitat de fer un model híbrid, sempre sota la supervisió dels nostres professionals.

  1. Possible sensibilitat dental en les hores posteriors

Els blanquejaments dentals poden provocar una mica de sensibilitat dental immediatament després de realitzar-los. Això és relativament normal i és fruit dels productes que s’utilitzen. Si els símptomes persisteixes, la qual cosa és poc probable, serà necessari actuar el tractament.

  1. No fa malbé l’esmalt de les dents

El blanquejament professional realitzat a Oris no perjudica en cap cas l’esmalt de les dents. De fet, hi ha molts estudis que demostren que aquest tipus de tractament no fa les dents més fràgils.

  1. No és apte per a tothom

El blanquejament dental només es pot realitzar quan presentem un bon estat de salut no només en els nostres dents, sinó també de les nostres genives. Si tenim càries, fissures en l’esmalt dental o una sensibilitat molt alta, no serà recomanable fer aquest tractament. Abans hauràs de tractar abans d’aquestes patologies.

  1. No és un tractament permanent

Els efectes duren entre 6 mesos i 2 anys. Actualment, no existeix un tractament que ens blanquegi les dents de forma permanent: els resultats del tractament són immediats, però el temps de durada del blanquejament dental dependrà de diversos factors del pacient, com ara l’edat, els hàbits de neteja bucal o el tipus de tractament escollit.

  1. Compte amb els aliments després del blanquejament

Durant els dies posteriors és important evitar aliments amb coloracions fortes, com els espinacs, les maduixes, les mores, la carabassa, la xocolata… És recomanable que opteu  per una dieta ‘blanca’ per uns dies, és a dir, que consumiu productes com ara la llet, el formatge, l’arròs bullit… Només durant uns dies, no pateixis!

  1. Cal tenir el raspall a mà

Que la higiene bucodental és important ja ho saps, però després d’un blanquejament dental encara ho és més. En acabar cada àpat, raspalla correctament les dents i utilitza el fil o la seda dental. Tingues cura que el teu dentifrici no contingui coloracions artificials: el més òptim és que utilitzis dentifricis per tractar la hipersensibilitat dental.

  1. Internet i els seus riscos

A Espanya està prohibit per llei vendre en línia, i directament, sistemes de blanquejament dental als pacients. És un delicte. Només podries comprar productes estrangers, que no sabem si han passat els controls de sanitat obligatoris i podrien posar en risc no només les teves  dents sinó també la teva salut bucal. Deixa, doncs, el blanquejament en mans d’un professional.

  1. Vigila amb els blanquejadors casolans o naturals

Hi ha molta desinformació sobre el blanquejament dental. Circulen certs mètodes casolans per blanquejar les dents amb llimona. Vés amb compte perquè potser blanqueja la dentadura, sí, però pot eliminar també l’esmalt que assegura la salut de les teves dents.

  1. No substitueix una neteja bucal

El blanquejament dental és un tractament purament estètic, no és una neteja bucal. Dit d’una altra manera, un blanquejament dental no substitueix les neteges periòdiques que cal dur a terme. 

Categories: